Welkomstdrankje

Welkomstdrankje

Welkomstdrankje is een drankje dat wordt geserveerd aan gasten die net zijn aangekomen / ingecheckt.

Als een eerste indruk van gastdiensten, hoewel eenvoudig als het wordt gepresenteerd met een interessant concept, zal het de indruk van een speciaal welkom geven. @griyaarimba_homestayjogja verwelkomt gasten met een welkomstdrankje in de vorm van thee, gember of andere drankjes geserveerd met een "blirik" theepot en glas, met een klassieke modelcontainer

Blirik-bekers worden vaak glazen uit de oudheid genoemd omdat ze al sinds mensenheugenis bestaan, voor het eerst deze beker zien, misschien herinner je je je grootvader of vader. Enkele feiten van Blirik-drinkcontainers:

1. Deze oude beker is identiek aan het kleur groen en wit streepmotief, verwijzend naar het gestreepte motief.

2. Gemaakt van zink gecoat met email, dat is een laag porselein bevestigd op een metalen materiaal met het doel dat de gereedschappen duurzamer, hittebestendig en aantrekkelijk kunnen zijn

3. Blirik-bekers werden oorspronkelijk verkocht als theesets (kopjes, schoteltjes, kopjes en theepotten), de eerste fabriek werd bemand door een Nederlandse handelaar genaamd Jan Mooijen in 1845.

4. Deze beker met patroon wordt ook gebruikt als een symbool van de strijd van de arbeiders. In 1921 was er een arbeidsdemonstratie in Semarang. gebracht door het volk in oppositie tegen de Nederlandse overheid.

5. Momenteel een trend waarbij veel in cafés worden gebruikt en een icoon van het heden worden.